Kako kupiti mačku od nas

O nama...O rasi...

Biti vlasnik sibirske mačke je zaista retko i neverovatno iskustvo. Osobenosti ove rase pomeriće granice razumevanja odnosa ljubimca i vlasnika i svaki trenutak proveden sa vašim ljubimcem činiće taj trenutak kvalitetnijim. Zato je potrebno da Vaš prvi korak bude odabir pravog odgajivača koji će vam ponuditi najbolje uslove. Ovom prilikom se ne misli isključivo na novac, pre svega se misli na zdravlje mačeta, kvalitetan odgoj, zdravstvenu preventivu, krvnu liniju i prateću dokumentaciju. 

Da krenemo od ZDRAVLJA MAČETA… Svakom odgovornom odgajivaču ono je na prvom mestu i u te svrhe odvajaju se prilična materijalna sredstva. Gledano sa strane kupca, kupovina bolesnog mačeta može proizvesti pono patnje, kako same mačke tako i cele porodice čiji je ona član. Materijalni aspekt takođe nije zanemarljiv, lečenje i terapija mačke može koštati jako puno i tada se gubi razlika u ceni koju ste platili prilikom kupovine. Savet je da uvek kupujete ljubimca od odgajivača koji ulaže i vodi računa o zdravlju svojih mačaka.

KVALITETAN ODGOJ podrazumeva znanje odgajivača da izborom najkvalitetnije ishrane i drugih dodataka svojim mačićima obezbedi unos svih potrebnih materija za pravilan razvoj. Takođe, značajan segment je i socijalizacija mačića, način da vaš ljubimac dolaskom u vaš dom već ume koristiti toalet, ima zdrav odnos sa članovima porodice i nema destruktivnog ponašanja.

ZDRAVSTVENA PREVENTIVA je nešto što ne sme izostati prilikom odgoja mačića. Pravovremena vakcinacija i tretmani protiv unutrašnjih i spoljašnjih parazita je obaveza odgovornog odgajivača. Takođe, ovo je preduslov da vaše mače odraste u zdravu mačku koja jedino tako može biti deo zdravog okruženja. Osnovna vakcinacija podrazumeva dve polivalentne vakcine i vakcinu protiv besnila, a tu je i pravovremeno čišćenje od unutrašnjih i spoljašnjih parazita odgovarajućim preparatima.

KVALITET KRVNE LINIJE određuje cenu mačeta i garantuje se pratećom dokumentacijom, tj rodovnikom. Krvne linije šampionskog porekla koštaju više zbog takmičarske perspektive i uloženih sredstava odgajivača da se do tih linija dođe. Odgovorni odgajivači imaju obavezu da rade na promociji i unapređenju rase koju odgajaju i cilj im je da ukršanjem postignu da njihovi mačići budu što boljih karakteristika rase i standarda. Sa druge strane, ukoliko vam neko nudi rasnu mačku “bez papira” tada vam niko ne može garantovati da je ta mačka zaista rasna. Bez obzira koliko je takvo mače jeftinije, kupac u tom slučaju kupuje običnu domaću mačku bez porekla, šta god prodavac govorio ili garantovao.

Naša odgajivačnica je opredeljena da kupcima nudi isključivo mačiće utvrđenog porekla i zdravstvenog stanja. Sve naše mačke su testirane na genetske (PKD i HCM) i infektivne (FIV i FeLV) bolesti. Kupovina mačeta kod nas podrazumeva da kupac kupuje mače iz ljubavi i želje da ga ima za ljubimca. Postoje dve kategorije po kojima svrstavamo mačiće koje prodajemo  a to su: mače za kućnog ljubimca i mače za dalji odgoj. U zavisnosti od ove dve kategorije zavisi i njegova cena. Svako mače, bez obzira kako ga prodajemo, od nas odlazi kompletno vakcinisano, tretirano od parazita, čipovano, sa rodovnikom, transfer listom, TICA registracionim sertifikatom, pasošem i potpisujemo kupoprodajni ugovor koji definiše neke opšte obaveze i prodavca i kupca. Zbog vremena vakcinacije, socijalizacije i potrbnog vremena da mače bude sa svojom majkom, ono od nas odlazi najranije sa 3 meseca starosti.

Ukoliko kupac kupuje mače za kućnog ljubimca, pored gore navedenih uslova postoji i uslov da to mače bude kastrirano/sterilisano. Na tome pre svega insistiramo zbog zdravlja samog mačeta i njegovog kvalitetnijeg života sa novim vlasnicima. Prilikom kupovine potpisuje se Ugovor o kupoprodaji mačeta za kućnog ljubimca, sa čijim detaljima će kupac biti upoznat pre dogovorene kupovine.

Ukoliko kupac kupuje mače za dalji odgoj uz sve gore navedene uslove potpisuje se i Ugovor o kupoprodaji mačeta za dalji odgoj, sa čijim detaljima će kupac biti upoznat pre dogovorene kupovine.

Kada iz naše odgajivačnice dogovorimo sve uslove kupovine sa kupcem tada kupac uplaćuje kaparu za svoje mače, i tada mi preuzimamo svu odgovornost da ispoštujemo sve odredbe iz Ugovora do davanja mačeta. Svi detalji su navedeni u našim Ugovorima i svako zainteresovan ih može na ovom sajtu pročitati. Naravno, uvek smo otvoreni za saradnju i rado ćemo odgovoriti na svako pitanje potencijalnog kupca, ali i onih kupaca koji su već vlasnici nekog od naših mačića. Za sve dodatne informacije možete nam pisati na stranici Kontakt.

Vaša odgajivačnica Neva Angels

Pin It on Pinterest